Pas op voor phishing-sms'jes Vitens met nep-aanmaning

vitens-paypal-03092019.jpg

Drinkwaterbedrijf Vitens, dat ruim 5,7 miljoen Nederlanders van drinkwater voorziet, waarschuwt voor een valse sms met daarin een aanmaning en een PayPal-betalingsverzoek. Anders dan bij banken stuurt Vitens klanten daadwerkelijk weleens betalingsherinneringen per sms, waardoor deze valse sms mogelijk niet direct als verdacht wordt beschouwd. Let dus goed op.

'Laatste aanmaning: Betaal direct €64,34 en voorkom uw waterafsluiting'. Dat bericht kregen velen de afgelopen dagen toegestuurd. Omdat het om een relatief klein bedrag gaat, zijn mensen wellicht sneller geneigd om tot betaling over te gaan, al is op dit moment nog niet duidelijk hoeveel mensen daadwerkelijk een betaling hebben verricht.

PayPal

De link in het sms-bericht, paypal.me/Vitens, is op het moment van schrijven nog actief. Vitens heeft PayPal echter wel op de hoogte gesteld en een verzoek tot verwijdering ingediend. Hoewel Vitens zoals gesteld wel degelijk betalingsherinneringen per sms verstuurt, weet RTL Nieuws te melden dat het bedrijf nooit gebruik maakt van PayPal voor betalingsverzoeken.

Bron: RTL Nieuws