Persoonlijk nummerbord geen 1.000 euro waard

nummerbord_brommobiel_kenteken_anp_312.jpg

Polluitslag

1.000 euro voor een persoonlijk nummerbord? Dat heeft een grote meerderheid van de pollrespondenten er niet voor over.

Dat wil overigens niet zeggen dat er geen interesse is voor een kentekenplaat met daarop een eigen 'tekst': bijna een derde van de ruim 4.700 respondenten zou het best willen. Zij vinden 1.000 euro echter teveel geld. Slechts 2 procent zegt dit bedrag er wel voor over te hebben.

Succes in België

De 1.000 euro is gebaseerd op de situatie in België. Daar hebben, een jaar na invoer, meer dan 7.000 autobezitters dit bedrag neergeteld voor een kenteken met een zelfgekozen lettercombinatie. Het geld (in een jaar dus al 7 miljoen euro) komt ten goede van de staatskas.

Schultz: 'te kostbaar'

In Nederland zullen voorlopig geen persoonlijke nummerborden rondrijden. Het plan is in oktober vorig jaar in de Tweede Kamer voorgelegd, door Barbara Visser van de VVD. De minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz, heeft zich er echter tegen uitgesproken. In Nederland is het kenteken gebonden aan het voertuig, zodat deze 'van de wieg tot het graf' gevolgd kan worden. Volgens Schultz wegen de kosten voor verandering van dit systeem niet op tegen de inkomsten.

Nieuwe poll

Benieuwd naar nieuwe poll die nu op www.radartestpanel.nl staat? Vul 'm hier in. Ben je nog geen lid van het Radar Testpanel, maar wil jij wel je mening mee laten tellen via onze onderzoeken, meld je dan gratis aan.