Pinnen met je mobiel, hoe werkt dat?

betalen-met-je-telefoon-780p.png

Steeds vaker zie je mensen hun mobiele telefoon bij een pinautomaat houden om te betalen. Hoe werkt dat, je telefoon als bankpas?

Bij contactloos betalen moet je je mobiele telefoon kort bij een betaalautomaat houden. Meestal is het bij bedragen tot en met 25 euro niet nodig om de digitale betaalpas op je smartphone te ontgrendelen. Is dit bedrag hoger? Dan moet je je digitale betaalpas met je vinger, je mobiele pincode of face-ID ontgrendelen.

Lees ook: Apple Pay beschikbaar bij Rabobank

Over het algemeen geldt dat contactloos betalen hetzelfde werkt als contactloos betalen met een betaalpas. Dus als een betaalautomaat geschikt is voor contactloos betalen, kun je hier ook je telefoon voor gebruiken. Een dergelijke automaat is vaak te herkennen aan het contactloos betalen logo. Dit logo staat in het scherm of op de zijkant. De plaats van het logo geeft ook aan waar je je telefoon moet houden als je wil betalen. 

Betalen met een Android-toestel

Met Android-toestellen kun je al sinds 2015 contactloos betalen. Je smartphone heeft daar echter wel een nfc-chip nodig. Nfc staat voor 'Near Field Communication'. Met deze techniek kun je kun je communiceren tussen apparaten tot ongeveer tien centimeter. Betalen met je Android-toestel gaat vervolgens via de bankieren-app waar je een betaalrekening hebt. Download dus de app van je eigen bank. Bijna alle bekende banken hebben een app die het mogelijk maakt om met je Android-smartphone te betalen. 

Pinnen met je iPhone

De mobiele betaaldienst Apple Pay gebruik je om te betalen met je iPhone of Apple Watch. Om te betalen moet je eerst Apple Pay activeren in je bankapp. Ook moet je je betaalpas toevoegen aan de Wallet. ING, ABN AMRO, Rabobank, bunq ne N26 bieden ondersteuning voor de betaaldienst. 

Lees hieronder meer over mobiel betalen voor klanten van: