Politie gaat maximumsnelheid niet extra controleren

MaxSnelheid_15112019.jpg

De politie is niet van plan om extra te gaan handhaven op de snelweg, als de maximumsnelheid volgend jaar omlaag wordt gebracht naar 100 kilometer per uur. Dat meldt de NOS.

De politie zegt geen capaciteit te hebben om vaker dan nu te controleren. Bovendien wordt er volgens de politie al relatief veel gehandhaafd op de Nederlandse wegen. Dat gebeurt met trajectcontroles, mobiele radarsets en surveillanceauto's.

Mogelijk meer boetes

Hoewel de politie het aantal controles niet wil verhogen, zou het kunnen dat er wel meer boetes worden uitgeschreven. Bij een lagere maximumsnelheid rijden nu eenmaal meer mensen te hard. 'Als je controleert op een 100-weg, vang je meer hardrijders dan op een 130-weg', aldus een woordvoerder.

De politie en betrokken partijen gaan wel onderzoeken wat de technische mogelijkheden zijn om extra te handhaven. Mogelijk dat een onbemande flitspaal, die als proef werd neergezet bij wegwerkzaamheden, wordt ingezet. 

Minister van Nieuwenhuizen zegt nog weinig te kunnen zeggen over de handhaving van de maximumsnelheid. 'Daar komen we nog op terug', aldus de bewindsvrouw. 

Bron: ANP MediaWatch / NOS