Politie waarschuwt voor 25 'zeer waarschijnlijk malafide' websites

malafide_chinese_webshop_opgelicht_780.jpg

'We hebben hier met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te maken met malafide websites.' Dat zegt de politie vandaag over een vijfentwintigtal websites dat schoenen aanbiedt tegen 'lage en onlogische' prijzen.

De politie geeft aan dat zij meldingen heeft binnengekregen over de volgende websites:

Vertaald met Google Translate

Wat deze sites naast hun aanbod nog meer gemeen hebben, is dat op geen ervan bedrijfsgegevens zijn terug te vinden, en dat ze enkel een formulier aanbieden als contactmogelijkheid. Verder zijn alle sites volgens de politie vertaald met gebruikmaking van Google Translate.

Daarbij zijn op geen van de websites de bedrijfsgegevens terug te vinden en is het enkel mogelijk om via het contactformulier in contact te komen met de websites.

Exact dezelfde opbouw

'Opvallend is dat de websites www.inbedishetfijntoeven.nl en www.hetscholletje.nl exact dezelfde opbouw hebben en dat waarschijnlijk het zelfde platform gebruikt is bij het ontwikkelen van de website. Dit geldt ook voor de websites www.nagelbeauty.nl en www.verhalenmeteenhart.nl.

'Alle websites staan inmiddels op de lijst met bekende malafide handelspartijen, op politie.nl. De politie heeft de betreffende webhostingpartijen verzocht om de sites offline te halen.

Malafide Chinese webshops in Opgelicht?!

Het gaat hier veelal om in onbruik geraakte Nederlandse domeinnamen die zijn opgekocht door buitenlandse partijen. Opgelicht?! heeft hier vorige week aandacht aan besteed: bekijk het item Malafide Chinese webshops.