Politiekorpsen handen vol aan Pokémon-rage

pokemon_780_.jpg

Het vangen van Pokémon-figuurtjes begint een ware plaag te worden. Politiekorpsen hebben hun handen vol aan meldingen, blijkt uit berichten op Twitter.

Sinds de app enkele dagen geleden werd gelanceerd is Pokémon Go wereldwijd een hype. De bedoeling is dat de gebruiker de bekende figuurtjes uit de tv-serie Pokémon met z'n smartphone vangt. Voor de niet-gebruiker is er niets te zien, het is een virtuele wereld die alleen via de camera van de telefoon te zien is.

Gevaarlijke situaties

Het gevolg van de hype is dat spelers individueel of met een groep de straat opgaan om de wezentjes te vangen. Dat gebeurt dag en nacht. De spelers hebben alleen oog voor het smartphoneschermpje en dat levert volgens de politie gevaarlijke situaties op. Meldingen hierover kwamen onder meer van de politie Eindhoven en Haarlemmermeer.

De Eindhovense politie twitterde: 'Zojuist groep aangesproken die in richting de binnenstad liep. Allen een gsm in hand met alleen oog voor het beeldscherm. Bij aanspreken bleek men op zoek te zijn naar Pokémons. Zo leer je toch elke dag weer wat.'

Pokémon in AMC

Het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) kreeg ook te maken met Pokémon Go. Er liepen mensen rond in voor bezoekers verboden ruimtes. In een tweet meldde het ziekenhuis: 'Er is een zieke Pokémon in het AMC - wij zullen goed voor 'm zorgen. We stellen het op prijs als je 'm niet bezoekt.'

Overigens is de app, gemaakt door Nintendo, officieel nog niet in Nederland verkrijgbaar. Via digitale sluipwegen is het downloaden ervan hier toch mogelijk.

Bron: ANP