Politiewaarschuwing: Pas op voor takjes bij voordeur!

780x439_takjes.jpg

De politie waarschuwt dat inbrekers weer vaker takken gebruiken om huizen te markeren voor woninginbraak. 'Dit is het werk van inbrekers die hun misdaden goed voorbereiden.'

Afleggen

De methode heet 'afleggen' en is sinds een aantal jaar een nieuwe methode voor inbrekers om te zien of iemand langdurig afwezig is of niet. Inbrekers plaatsen een takje bij de voordeur. Ligt na enkele dagen het takje nog op dezelfde plek, dan is dat voor inbrekers genoeg informatie dat de voordeur niet open is geweest. Daaruit concluderen inbrekers dan dat er langdurig niemand thuis is.

Meldingen

De politie van Huizen krijgt nieuwe meldingen van bewoners en waarschuwt burgers daarom om extra alert te zijn. Het advies is om bij constatering direct de politie te waarschuwen. Tip: ga je een paar dagen van huis? Vraag dan aan de buren om je voordeur in de gaten te houden.

Tips

Hoe voorkom je dat er bij jou ingebroken wordt? Lees via de knop hieronder dertien tips die we hebben opgesteld en beluister het gesprek met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) uit de uitzending van 18 februari 2017.

Lees hier 13 tips om woninginbraak te voorkomen

Beluister hier het fragment uit de uitzending

Artikelen van Radar gratis in je mailbox

Abonneer je op de nieuwsbrief