background branding

Populair op Radars YouTube: van gecontroleerd worden door je bank tot illegale puppyverkoop

You Tube Radar 2023

Ben je al geabboneerd op het YouTube-kanaal van Radar? Hierop plaatsen we wekelijks video's. Hieronder vind je een selectie van onze best bekeken video's van 2023. 

Zomaar gecontroleerd door je bank?

 Banken mogen de transacties van al hun klanten gezamenlijk gaan doorlichten, als het aan het demissionair kabinet ligt. Een nieuw wetsvoorstel zou banken de optie geven om transactie- en klantgegevens massaal uit te wisselen, om witwassen op te sporen. Elke bank surveilleert haar klanten nu al individueel. Maar dat gaat weleens fout, met nare gevolgen...

Illegale puppyhandel vastgelegd met verborgen camera

Niets schattiger dan een puppy, toch? Dat weten de fokkers en verkopers van bijvoorbeeld de pomeriaan ook. Daarom worden deze hondjes uit het buitenland gehaald en hier verkocht voor een gunstige prijs. Volgens dierenarts Piet Hellemans is de kans groot dat de pups mentale of fysieke problemen hebben: ‘Het is Russische roulette met jonge dieren’. Wie treedt hier tegen op? 

Bestellen bij Zalando zonder te betalen?

In de eerste acht maanden van 2023 is al zo’n 1.600 keer aangifte gedaan van fraude met bestellingen bij webwinkel Zalando. De oplichter krijgt de bestelling en een nietsvermoedende burger de factuur. Het ergste is nog dat de politie hier vrijwel niets kan doen. De oplossing ligt volgens de politie bij Zalando zelf. 

Illegaal erectiemiddel is eenvoudig te verkrijgen

Ruim de helft van alle in beslag genomen illegale medicijnen in ons land zijn erectiemiddelen.  Uit rioolwateronderzoek blijkt ook dat er veel meer erectiemiddelen worden gebruikt, dan voorgeschreven in de apotheek. Eén van de populairste op dit moment? Kamagra. Presentator Fons Hendriks dook in de wereld van deze 'party erectie drug'

Incassobureau achter je aan vanwege een advertentie

Je adverteert met je bedrijf in de lokale sportkrant. Een tijdje later word je gebeld met een aanbieding: je mag de advertentie nog een keer kosteloos plaatsen. Klinkt bijna te goed om waar te zijn. En dat blijkt.

 Na bevestiging krijg je een week later een factuur van bijna 1.700 euro op de mat. Daarna volgen er brieven van een incassobureau en is het bedrag al opgelopen tot 3.000 euro. Wie zit hier achter? Fons Hendriks gaat op pad. 

Neem een kijkje op ons YouTube-kanaal 

Natuurlijk staan er nog veel meer video's op ons YouTube-kanaal. Zo maakten wij in de zomer van 2023 de YouTube-serie De Klantenservice. In deze serie behandelen we klachten van consumenten over klantenservices.  

Meer over