Praten en mobieltjes ergernis in theater

theater.jpg

Theaterbezoekers ergeren zich tijdens de voorstelling het meest aan mensen die er doorheen zitten te praten en mobiele telefoons die afgaan. Ook late binnenkomers en lange mensen die het zicht op het toneel belemmeren, zorgen voor irritatie.

Dat komt naar voren uit een onderzoek in opdracht van het nieuwe tv-programma Volle Zalen van AVROTROS, dat op 17 maart begint.

De meeste mensen (64 procent) vinden theaterkaartjes duur, maar slechts 8 procent noemt de tickets te duur. Driekwart van de ondervraagden vindt het terecht dat er staande ovaties worden gegeven. De meeste voorstellingen verdienen dat, vinden ze, terwijl 18 procent juist vindt dat er te vaak staande ovaties worden gegeven.

Als belangrijkste redenen om naar het theater te gaan noemen de ondervraagden: het samenkomen van emoties in de voorstelling, verrast worden en een vlucht uit de werkelijkheid.

Het onderzoek bestond uit een representatieve steekproef onder 525 mensen die minstens twee keer per jaar naar een voorstelling gaan.

Bron: ANP

Meer over