Problemen met verbinden van je AirPods? Dit kun je doen

airpods-17022022.jpg

Je staat op het punt om je favoriete muziek aan te zetten, maar dan verbinden je AirPods niet of werkt maar één van de twee oordopjes. Irritant, al zijn er een aantal dingen die je kunt proberen om de problemen te verhelpen.

Mochten je AirPods niet of maar deels werken, kun je de volgende stappen doorlopen:

  1. Download de nieuwste versie van iOS (voor iPhone of iPod touch), iPadOS (voor iPad) of macOS (voor macbooks). Onderaan dit stappenplan geven we weer welke softwareversie je minimaal nodig hebt om gebruik te maken van jouw AirPods. 
  2. Doe de AirPods in het doosje. Check op je apparaat of ze worden opgeladen. Houd het doosje dicht voor zo'n dertig seconden. 
  3. Schakel Bluetooth in, haal de AirPods uit het doosje en controleer of je de AirPods ziet in de lijst met apparaten. Lukt het nu om verbinding te maken? Fijn, check even of het geluid van de oortjes goed is en gelijk loopt. Heb je nog steeds problemen, ga dan door naar de volgende stap. 
  4. Heb je wel verbinding kunnen maken maar is het geluid niet goed (bijvoorbeeld niet synchroon)? Of zie je de AirPods wel in de lijst met apparaten staan maar maken ze geen verbinding? Dan kun je de oordopjes het beste even opnieuw instellen. Klik op 'i' en verwijder ze uit de lijst door 'vergeet apparaat' aan te klikken. Op een Mac doe je dit door op 'X' te klikken (dit zie je achter de naam van je AirPods in de lijst met bluetoothapparaten). 
  5. Doe de klep van het oplaaddoosje dicht en wacht vijftien seconden (met de AirPods in de case). Open het klepje weer en houd de configuratieknop (aan de achterkant van het doosje) zo'n tien seconden ingedrukt. Je kunt de AirPods verbinden zodra het lampje oranje en vervolgens wit knippert. 
  6. Houd het doosje (met open klep) in de buurt van je apparaat en probeer de AirPods te verbinden. Volg de stappen op je apparaat. Als het goed is zou het nu moeten lukken om verbinding te maken. 

Welke versie van iOS, iPadOS of MacOS heb ik nodig?

AirPods (3e generatie): minimaal iOS 15.1, iPadOS 15.1 en macOS 12. 

AirPods Pro: minimaal iOS 13.2, iPadOS 13.2 en macOS 10.15.1.

AirPods (2e generatie): minimaal iOS 12.2(geldt ook voor iPad) en macOS 10.14.4.

Als u AirPods (1e generatie): minimaal iOS 10 (geldt ook voor iPad) en macOS Sierra.

Lukt het nog steeds niet? Probeer dit

  • Update je Airpods. Je kunt bij de informatie van je AirPods zien welke firmware-versie je hebt; zoek op internet even wat de nieuwste versie is en check of jij deze hebt. Heb je de nieuwste versie nog niet? Dan kun je simpel updaten door je AirPods in de case te doen, aan te sluiten op stroom en met open klepje te verbinden met je apparaat. Sluit vervolgens het klepje weer. Wacht even en controleer of je nieuwste firmware is gedownload. 
  • Verbindt één van de oortjes niet of loopt het geluid niet synchroon? Probeer dan de oortjes tegelijk uit het doosje te halen. Het zou kunnen dat hierdoor de verbinding wel goed verloopt. 
  • Neem contact op met Apple als het niet lukt om de problemen te verhelpen. 

Problemen door vuil? Zo maak je oordopjes schoon

Het zou ook kunnen dat je AirPods minder goed werken doordat er vuil in de oordopjes zit. Radar legt je in een ander artikel uit hoe jij je oordopjes goed en veilig schoonmaakt

Bron: Apple