Pure MDMA-vloeistof aangetroffen: 'Ernstige gezondheidsrisico's'

24junimdmafinal.jpeg

Het Trimbos Instituut heeft begin juni twee keer levensgevaarlijke MDMA-vloeistoffen aangetroffen. De vloeistoffen zijn pure MDMA. Al bij kleine hoeveelheden kan dit ernstige gezondheidsrisico's opleveren. Het Nederlandse instituut voor verslavingszorg heeft vrijdag een waarschuwing uitgestuurd: 'Gebruik überhaupt geen vloeibare MDMA.'

De vloeistof werd ingeleverd bij locaties waar gebruikers hun drugs laten testen. Het Trimbos vermoedt dat de MDMA-vloeistof op de gebruikersmarkt terecht is gekomen, zegt een woordvoerder van het instituut. 'Normaal wordt dit nooit aangeboden richting gebruikers', aldus de woordvoerder.

Zelf je drugs testen? Thuistests voor xtc en cocaïne werken nauwelijks

Radar maakte een video over drugstesten die je thuis kunt doen om te checken of drugs in orde zijn. Een goede thuistest is nodig, omdat vervuilde drugs erg gevaarlijk zijn. De tests van Dope or Nope, EZ Test en Safe Test beloven dat je als drugsgebruiker kunt zien wat er in jouw xtc-pillen of cocaïne zit. Maar als Radar de tests uitvoert op drugs waarvan de vervuiling bekend is, blijken ze misleidende resultaten te geven. Met alle risico’s van dien. 

Bron: ANP