Radar Extra staat stil bij werkloosheid onder vijftigplussers

radarextra_50plus_werkloosheid.jpg

Antoinette Hertsenberg neemt in Radar Extra op maandag 22 mei en maandag 29 mei de werkloosheid onder vijftigplussers onder de loep. Ze gaat op zoek naar antwoorden en spreekt daarbij met burgers en deskundigen.

Veel vijftigplussers weten niet meer wat ze moeten doen. Ondanks dat ze honderden sollicitatiebrieven hebben verstuurd, lukt het ze maar niet om weer aan het werk te komen. Vaak krijgen ze niet eens een ontvangstbevestiging na hun sollicitatie. Een uitnodiging voor een gesprek is al helemaal een utopie.

Hoe komt het dat deze groep werklozen amper nog aan de bak komt? En hoe komt het dat we hier als samenleving geen oplossing voor het probleem hebben? Is het basisinkomen misschien een oplossing voor deze groep?

Werkloosheid onder vijftigplussers blijft hoog

Ondanks dat de economie in Nederland weer aantrekt, blijft de langdurige werkloosheid onder vijftigplussers onveranderd hoog. Hun pensioengerechtigde leeftijd ligt nog jaren in de toekomst en in de tussentijd moeten ze blijven solliciteren. Is er een alternatief?

Radar Extra is maandag 22 mei en maandag 29 mei te zien om 20:30 uur op NPO 1.

Wil je meer weten over de documentaire Kans op werk: 3 procent? Neem dan ook een kijkje op de speciale Radar Extra-pagina.

Eerdere Radar Extra-documentaires