Radio-uitzending 02-02-2019

Zaterdag in de uitzending hebben we het over bagagediefstal, want wie moet je aanspreken als bij aankomst blijkt dat er iets uit je koffer gestolen is? Verder: mag een bedrijf vragen naar een doktersverklaring en wat kan je zelf doen om je auto te onderhouden voordat je naar een dure garage moet?

Mag bedrijf vragen naar doktersverklaring?

Als je naar een klassiek concert wil kan je daar een 'annuleringsregeling' bijkopen. Je denkt dat je alles dan goed voor elkaar hebt als je wil annuleren. Tot het bedrijf ineens zegt dat je niet aan de voorwaarden voldoet en je een doktersverklaring moet overleggen. Mag het bedrijf daar wel naar vragen?

Diefstal uit bagage: wie is aansprakelijk?

Je gaat vliegen en bij aankomst ontdek je dat er iets gestolen is uit je koffer. Bij wie moet je dan aankloppen? Is dat de luchthaven, de politie, de verzekeraar of de luchtvaartmaatschappij? We bespreken de casus van iemand waarbij 500 euro uit de ruimbagage is gestolen, maar waarbij geen enkele partij aansprakelijkheid erkent. 

Hoe onderhoud je je auto?

Wat kan je zelf doen aan je auto waarmee je een duur tripje naar de garage bespaart? Kan je zelf een lampje of vloeistoffen vervangen? Is het makkelijk om de zomerbanden voor winterbanden te wisselen? Een autodeskundige geeft tips wat je zelf kan doen en wat je moet overlaten aan de deskundige.