Radio-uitzending 25-08-2018

Zaterdag in de uitzending hebben we het over het terugkrijgen van je borg. Wat moet je doen als die niet terugbetaald wordt? Verder: moet je verkeersboetes buiten Nederland betalen en een verzekeraar vergoedt diefstal uit een auto niet. Waarom niet?

Hoe krijg je de borg terug?

Nadat je hebt genoten van je vakantie kom je uitgerust terug in Nederland. Voordat je aan het werk gaat moet alleen de borg nog worden teruggestort en dan is alles van je vakantie afgehandeld. In plaats van dat je je geld terugkrijgt, wil de eigenaar van het vakantiehuisje je een rekening sturen. Je zou namelijk de bank verwoest hebben.

Verzekeraar vergoedt diefstal uit auto niet

Onderweg naar Spanje stop je op een parkeerplaats voor de lunch. Bij terugkomst blijkt je bagage gestolen te zijn. Er bleek geen krasje op de auto. De dieven hebben waarschijnlijk de sleutel geskimd. De reisverzekering vergoedt niet, omdat er geen braakschade is. Is dat nog wel van deze tijd?

Moet je boete uit buitenland altijd betalen?

Je wordt in het buitenland geflitst. Krijg je die boete dan altijd op de mat? In welke taal moet je worden aangesproken? We kregen er veel opmerkingen over. We vertellen je wat de regels zijn en of je boetes nou wel of niet moet betalen.