Reactie: Pure Raw Food

Op verschillende merken biologische quinoa zijn bestrijdingsmiddelen gevonden, blijkt uit onderzoek van Radar. Op Pure Raw Food zat 1 middel (methamidophos). Er is echter wel teveel van gevonden: maar liefst 730% boven de toegestane norm. Naar aanleiding van het onderzoek en de uitzending heeft Pure Raw Food onderstaande reactie gegeven.

Pure Raw Foods quinoa wordt in Nederland uitsluitend verkocht bij Action. Consumenten die quinoa van Pure Raw Foods in huis hebben kunnen het naar Action terugbrengen en krijgen hun geld terug. Het gaat om cups Pure Raw Food quinoa van 225 gram.

Bee & Cee Foods hecht grote waarde aan de veiligheid van haar producten. De onderneming betreurt ten zeerste dat de Pure Raw Food quinoa niet aan de normen voldoet en biedt hiervoor excuses aan.Aanpassing etiket Pure Raw Foods

In de uitzending van Tros Radar kwam tevens naar voren dat de vermelding “100% Bio” op het etiket van de quinoa ten onrechte zou zijn. Bee & Cee Foods doorloopt momenteel een certificeringstraject bij Tüv Nord Intergra* (België) om voor al haar producten het officiële Europese keurmerk voor biologische producten te verwerven.

Bee & Cee Foods heeft nu besloten de vermelding '100% Bio' van de etiketten te verwijderen. Na afronding van de certificatieprocedure voor het officiële Europese biologische keurmerk zal het bekende groene Europese logo aan de verpakkingen worden toegevoegd.

Bee & Cee Foods heeft Tüv Nord Integra van de bovengenoemde maatregelen op de hoogte gebracht.* Tüv Nord Intergra is een certificatie-instelling voor landbouw en voeding. Omdat Bee & Cee Foods in België is gevestigd is de certificering bij de Belgische vestiging van deze internationale organisatie aangevraagd.