Recept: Gevulde portobello's met spinazie en kaas

In dit artikel een recept voor gevulde portobello's. Deze zijn altijd lekker: als ontbijt, lunch of diner. Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten.
Dit is een recept naar aanleiding van aandacht van Dokters van Morgen over het Pioppi-dieet. Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten. Let op: gebruik je medicijnen, overleg dan altijd met je huisarts als je start aan dit dieet omdat het invloed kan hebben op je cholesterol- en bloedsuikerwaarden.
Ingrediënten (voor twee personen):
- 4 portobello's
- ongeveer 100 gram brie of 125 gram geitenkaas
- 400 gram verse spinazie
- 1 rode ui
- handje walnoten
- 1 teentje knoflook
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui en knoflook fijn en bak in olijfolie. Voeg ongeveer 250 gram spinazie toe en laat slinken. Laat het vocht uit de pan lopen en doe het mengsel in een kom. Meng vervolgens met kleine stukjes brie of geitenkaas en de (in stukjes gehakte) walnoten. Leg de portobello's op een bakplaat en smeer in met olijfolie. Vul ze met het spinazie-kaasmengsel en zet voor ongeveer een kwartiertje in de oven. Serveer op een bedje van de overgebleven spinazie. Lekker met een stukje vlees of vis erbij. Eet smakelijk!