Recept: Pompoensoep

Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten. We geven je in dit artikel een recept voor een lekkere pompoensoep.
Dit is een recept naar aanleiding van aandacht van Dokters van Morgen over het Pioppi-dieet. Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten. Let op: gebruik je medicijnen, overleg dan altijd met je huisarts als je start aan dit dieet omdat het invloed kan hebben op je cholesterol- en bloedsuikerwaarden.
Ingrediënten (voor twee personen):
- 1 flespompoen
- 125 gram wortel
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- Halve theelepel komijn
- Halve theelepel kerriepoeder
- Zout
- Peper
- Kookroom of slagroom
- 1 groentebouillonblokje
Zo maak je de soep:
Schil de flespompoen en snijd in stukjes. Was de peen en snijd in ongeveer even grote stukjes. Snipper de ui en bak in olijfolie in een (hoge) pan. Pers de knoflookteen en voeg toe. Bak vervolgens ook de pompoen en peen mee. Voeg na een paar minuutjes water toe - zoveel dat de groenten nét onder staan. Je kunt beter later nog wat vocht toevoegen, als de soep te dik blijkt, dan dat de soep meteen te dun is. Voeg naast het water ook het bouillonblokje toe. Laat dit een kwartier tot twintig minuten pruttelen en prik daarna met een vork in de groenten. Zijn ze zacht? Dan kun je gaan pureren. Haal de pan van het vuur en pureer de groenten met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met zout, peper, kerrie en komijn. Voeg vervolgens op gevoel wat room toe - totdat de soep een voor jou perfecte substantie en smaak heeft. Houd je van pittig? Voeg dan nog een beetje chilipoeder toe.
Eet smakelijk!