Recept: Popeye-muffins met ei en spinazie

In dit artikel weer een recept voor eimuffins! Klaargemaakt door Jorriene. Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten.
Dit is een recept naar aanleiding van aandacht van Dokters van Morgen over het Pioppi-dieet. Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten. Let op: gebruik je medicijnen, overleg dan altijd met je huisarts als je start aan dit dieet omdat het invloed kan hebben op je cholesterol- en bloedsuikerwaarden.
Ingrediënten voor 6-8 muffins:
- 300 gram verse spinazie
- 3 eieren
- 70 gam (parmezaanse) kaas
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- paar blokjes feta
- olijfolie
- peper
- muffinvormpjes
Zo maak je het:
Jorriene: 'Verwarm de oven voor op 165 graden. Was de spinazie. Snijd de ui en knoflook. Fruit ze in de koekenpan met een scheut olijfolie. Doe na een paar minuten de spinazie erbij en laat deze helemaal slinken (er blijft echt bijna niets van over!). Laat het spinazie/ui/knoflook mengsel goed uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het resterende vocht eruit. Snijdt het heel fijn of stop het is een keukenmachine. Klopt 3 eieren los, strooi er wat peper bij en eventueel andere kruiden naar smaak. Rasp de parmezaanse kaas en voeg deze samen met de fijn gemaakte spinazie/ui/knoflook toe aan de losgeklopte eieren. Roer goed door. Pak een muffintray. Ik heb papieren bakvormpjes gebruikt in een muffin tray, maar krijg die er dus niet goed eraf. Ik raad aan om een muffinbakvorm in te vetten en een grote sauslepel 'ei-beslag' per muffinvorm te nemen. Dan zitten ze net tot onder de rand. Druk er eventueel nog 2 blokjes feta in. Je haalt er 6-8 muffins uit. Bak ze 20 minuten op 165 graden.'