Rode Kruis zet meer EHBO'ers op de fiets in

ehbo-opfiets-250618.jpg

Het Rode Kruis heeft steeds meer EHBO-vrijwilligers op de fiets rondrijden. De hulpverleningsorganisatie telt nu veertig zogeheten bike-teams. Dat zijn in totaal tweehonderd getrainde hulpverleners die slachtoffers op de fiets te hulp schieten. Dat is ongeveer een kwart meer dan vijf jaar geleden.

'Snel kunnen helpen is soms letterlijk van levensbelang', zegt Peter Paul Tenthof van Noorden, hoofd evenementenhulp van het Rode Kruis. 'Bij grote, drukke evenementen kunnen ambulances niet altijd snel ter plaatse zijn. De bike-teams kunnen in zo’n geval makkelijker de plek van een ongeval bereiken. Bike-teams worden ingezet bij bijvoorbeeld uitgestrekte evenemententerreinen en wandel- of hardloopevenementen.'

Overal in het land

De tassen op de fiets herbergen niet alleen de bekende EHBO-koffer, maar ook een AED. Deze week is het Rode Kruis Week en gaan vrijwilligers weer met de collectebus langs de deur. Van de opbrengst wordt onder meer de hulp met deze terreinfietsen gefinancierd en de cursussen om op fietsen hulp te verlenen. Het Rode Kruis wil de bike-teams overal in het land kunnen inzetten.

Bron: ANP

Bron foto: HV-Almere.nl