Ruim 700.000 tekenen petitie Red de Zorg

zorg_geld800.jpg

De volkspetitie Red de Zorg van vakbonden FNV en CNV heeft 736.759 handtekeningen opgeleverd. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) nam de handtekeningen vrijdagmiddag voor de Tweede Kamer in ontvangst.

Bij de overhandiging waren leden van de beide vakbonden aanwezig. Op veel sympathie van de ruim vijfhonderd aanwezigen kon Van Rijn niet rekenen. Volgens hen zorgt het huidige kabinetsbeleid voor een slechte en uitgeklede zorg. De staatssecretaris beklom onder luid boegeroep het podium om de petitie in ontvangst te nemen. Van Rijn liet desondanks weten overweldigd te zijn door het grote aantal handtekeningen.

Toegankelijke en betaalbare zorg

'De strijd voor goede zorg is ook onze strijd. Wij willen vechten voor een zorg die ook in de toekomst toegankelijk en betaalbaar is, niet alleen voor de mensen met een dikke portemonnee', aldus de staatssecretaris. Van Rijn staat open voor een gesprek met de vakbonden. 'Als ik de actiepunten bekijk zie ik er veel die we delen. Ik wil daarom met de bonden aan tafel. Als dat de uitnodiging van vandaag is, neem ik die graag aan'

Op 1 mei lanceerden FNV en CNV gezamenlijk de Red de Zorg-petitie als protest op de zorgbezuinigingen. De vooraf gewenste 300.000 handtekeningen waren binnen drie weken al bereikt.

Bron: ANP