'Scherp op Ouderenzorg'-manifest van Hugo Borst wint prijs

hugoborst-manifest-780.jpg

Voor het manifest 'Scherp op Ouderenzorg' hebben Hugo Borst en Carin Gaemers de Machiavelliprijs 2016 gewonnen. Volgens de jury is het duo 'de meest effectief communicerende actiegroep van de laatste tijd'.

Borst en Gaemers stelden tien punten op om de ouderenzorg te verbeteren. Het project kreeg veel steun uit de politiek, en ook patiënten en ouderenverzorgers waren enthousiast. Het voorstel van de PVV om staatssecretaris Martin van Rijn op alle punten uit het manifest in te laten gaan, werd door alle partijen in de Kamer gesteund. Meer nieuws hierover op de site van het AVROTROS-programma over de zorg, zorg.nu.

Eensgezindheid in de Tweede Kamer dankzij manifest

Het duo heeft volgens de jury 'politieke geschiedenis geschreven door in recordtempo het onderwerp uit de politieke sfeer vandaan te halen'. Het project heeft bovendien gezorgd voor eensgezindheid over ouderenzorg in de Tweede Kamer.

De Machiavelliprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die een markante bijdrage heeft geleverd aan de communicatie tussen politiek, overheid en burgers. 

Bron: zorg.nu