background branding

Smart tv bezig aan opmars

smart_tv800_01.jpg

Het aantal Nederlanders met een smart tv - een tv met toegang tot internet - stijgt snel. Had in de tweede helft van vorig jaar nog 23 procent zo'n toestel, in de eerste helft van dit jaar is dat opgelopen tot 31 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Via het internet op de tv kan de kijker gebruikmaken van allerlei onlinediensten, zoals Netflix en Uitzending Gemist. En waar de smart tv bezig is aan een opmars, raakt de DVD-speler wat in onbruik: Het bezit van DVD-spelers daalde van 51 procent naar 47 procent.

Het bezit van smartphones stijgt behoorlijk: van 63 procent naar 73 procent, aldus SKO. Ook digitale tv raakt steeds meer ingeburgerd: 86 procent van de Nederlandse huishoudens kijkt nu digitaal, tegen 84 procent in de tweede helft van 2014.

SKO heeft het onderzoek laten doen door TNS NIPO onder ruim 3000 huishoudens en bijna 2600 individuele deelnemers van 13 jaar en ouder.

De smart tv blijkt een rijke bron van informatie. Er wordt verwacht dat de tv's een steeds grotere rol in forensisch onderzoek zullen krijgen.

Bron: ANP