SNS-geldautomaten verdwijnen uit HEMA-filialen

SNS 05082020.jpg

SNS-geldautomaten zullen uit HEMA-filialen verdwijnen. Dat bevestigt woordvoerder Sijmen Veenstra van het moederbedrijf, de Volksbank, tegenover Radar. Klanten kunnen terecht bij de gele automaten van Geldmaat.
 

Volgens de woordvoerder zullen klanten het verschil niet merken. 'Geldmaat heeft een veel groter netwerk dan wij ooit zouden kunnen bieden.' De ruim tweehonderd SNS-automaten werden overigens op 25 mei jl. al uitgezet na een plofkraak in Lisse.

Geldmaat

Geldmaat is het voormalige Geldservice Nederland. Dit samenwerkingsverband van ING, ABN AMRO en Rabobank beheert en onderhoudt sinds 2011 de geldautomaten van de banken. Inmiddels zijn er zo'n zeventienhonderd Geldmaat-apparaten in Nederland.

Klanten konden hier al terecht om geld op te nemen. Nu kun je echter ook je saldo checken, je pincode wijzigen en eventueel meer geld uit de automaat halen als je je limiet hebt verhoogd.

'Tientallen buitenautomaten'

De woordvoerder meldde eerder al tegenover NU.nl dat klanten kunnen bijpinnen aan de kassa bij Hema. Ze kunnen daarnaast terecht bij enkele tientallen buitenautomaten van de eigen bank.

Dit geldt tevens voor klanten van de RegioBank, waar de Volksbank eveneens het moederbedrijf van is. De geldautomaten van Regiobank in SPAR-supermarkten verdwijnen namelijk ook.

Tarieven

Volgens de woordvoerder zullen de tarieven van de betaalpakketten niet worden verhoogd door deze verandering. De wijziging heeft ook niets te maken met de coronacrisis, aldus Veenstra. 

ABN AMRO sloot vorig jaar al 470 geldautomaten wegens het toegenomen risico op plofkraken.