Spaarrentes blijven dalen

Bijna alle banken hebben in de eerste drie maanden van dit jaar de rente op spaarrekeningen verlaagd. Vooral de rentes op spaardeposito's gingen omlaag. Dit blijkt uit een onderzoek dat de website spaarrente.nl vrijdag publiceerde.

In het onderzoek is gekeken naar 32 aanbieders van spaarproducten. Slechts vier partijen zagen af van een renteverlaging. Kleinere spaarbanken, zoals TEB Bank, Credit Europe en Garantibank, verlaagden de rente het hardst op gewone spaarrekeningen. ABN Amro deed dat met zijn eenjarige spaardeposito.

Volgens spaarrente.nl zullen de spaarrentes de komende tijd verder dalen. De rentes zijn volgens de website na de renteverlagingen die de Europese Centrale Bank heeft doorgevoerd, nog aan de hoge kant.

Vorig jaar ontstond er door de komst van de IJslandse internetspaarbank Icesave een grote strijd om de spaarder. De rentetarieven gingen toen fors omhoog, tot boven de 5 procent voor een gewone spaarrekening. Volgens spaarrente.nl staat het hoogste tarief nu op 4,95 procent. Icesave ging vorig jaar oktober ten onder.

Bron: ANP