Spaghettitest

Radar laat een team van Italiaanse experts en een chefkok vijf soorten spaghetti testen. Het gaat om gedroogde spaghetti die in alle supermarkten te verkrijgen is.

Wat is de beste spaghetti? De echte Italiaanse, het dure A-merk of toch de budgetsliertjes van de prijsvechter?

We hebben gekozen voor de gewone spaghetti en laten de volkoren varianten en de spaghetti met ei buiten beschouwing. Ook biologische en vlugkokende spaghetti doen niet mee in deze test.

Het Italiaanse testpanel en de chef-kok van een Amsterdams pastarestaurant beoordelen onafhankelijk de spaghetti. De cijfers worden opgeteld en gedeeld en daar komt de volgende uitslag uit:

  1. Grand'Italia met een 8,6
  2. Barilla met een 8
  3. Delicato (Aldi) met een 6,8
  4. Honig met een 4,3
  5. Casa Italiana met een 4

Recept van chefkok Tom Smit

Chef-kok Tom Smit bereidt voor u zijn favoriete spaghettirecept: spaghetti met langoustines. Bekijk het filmpje met het recept en de bereidingswijze.

Meer over

Forumreacties

12
  • Door Radar

Heerlijk met een goed gevulde bolognese of frutti di mare: spaghetti. We eten het allemaal en de supermarkt biedt voldoende keus. Radar schuift aan bij een authentiek Italiaans panel en test deze mediterrane specialiteit. Wat is de beste spaghetti? De echte Italiaanse, die van het dure A-merk of toch de budgetsliertjes van de prijsvechter? Maandag 25 oktober in Radar, 20.30 uur op Nederland 1

  • Door crazyme

Eindelijk weer eens een serieus onderwerp !

  • Door tennis

Eindelijk weer eens een serieus onderwerp !
Dus niet vergeten!