Spirit Bikes heeft veel aan haar fiets hangen! | Radar Checkt!

Het Nederlandse fietsenmerk Spirit Bikes laat een spoor van klachten achter. De geleverde fietsen zijn beschadigd en de webshops die ze verkopen, zoals Bike2Bike en City Bike, zijn onbereikbaar.

Uit nader onderzoek van Radar blijkt het fietsenmerk Spirit Bikes niet van Nederlandse makelaardij, dat ze wel pretenderen te zijn. De fietsen worden in China geproduceerd. Daarnaast zijn verschillende fietsendealers niet tevreden over de kwaliteit van de fietsen. 'De fiets is snel kapot en de extra onderdelen zijn niet gemakkelijk te verkrijgen.' Aldus een fietsendealer. Daarom zijn veel dealers gestopt met het verkopen van de Spirit Bikes.

Toch staan kritische fietshandelaren nog wel op de website van Spirit Bikes als officiële verkooppunten. 'Ik heb het een paar keer gevraagd om onze naam er af te halen, maar dat vertikt Spirit Bikes te doen.' Geeft een fietsendealer aan.

Verslaggever Fons zoekt de eigenaar Said Herwai op in Rotterdam, maar daar blijkt alleen zijn vader aanwezig te zijn. Die verwijst Fons naar Waddinxveen, het hoofdkantoor van Spirit Bikes. Daar vangt Fons helaas ook bot, want de eigenaar is er al vandoor gefietst. Herawi geeft verder geen schriftelijk commentaar, na herhaaldelijk verzoek.