Steeds meer mensen maken gebruik van DAB+-radio

dabplus-radio-fm-nieuws-041017.jpg

Het gebruik van DAB+, de digitale opvolger van FM, is sinds 2015 verdrievoudigd. Zo'n 2 miljoen mensen luisteren via DAB+ naar de radio. Van alle radio's waarmee wordt geluisterd heeft 13 procent DAB+.

In Nederland staat de teller van verkochte DAB+ radio’s, inclusief autoradio’s, op ruim 719.000. Dit bleek woensdag tijdens het symposium Dag van de Digitale Radio in Hilversum, waar de meest recente cijfers zijn gepresenteerd.

Betere geluidskwaliteit

De grootste drijfveer voor het luisteren via DAB+ is de digitale geluidskwaliteit. Daarnaast speelt het grote aanbod aan stations en gemakkelijke vindbaarheid een belangrijke rol, zo blijkt het Nationaal Luisteronderzoek.

Het aantal verkochte DAB+ radio’s is in de eerste helft van 2017 gegroeid met 48 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar Het meest verkocht zijn de draagbare radio’s. Ook zijn auto's steeds vaker uitgerust met een DAB+ autoradio.

Reactie Jurre Bosman

Jurre Bosman, directeur Radio NPO en voorzitter Stuurgroep Digital Radio NL: 'Tegenwoordig luistert bijna de helft van alle radioluisteraars al buiten de ether FM om, via een scala aan digitale devices.'Wat is DAB+ en wat kun je ermee?

Bron: ANP

Meer over