background branding

Stijgende zorgpremie: 64% van de Nederlanders maakt zich zorgen

Zorgpremie.png

Bijna twee derde van de Nederlanders (64%) maakt zich dit jaar zorgen om de stijgende zorgpremie. Dat blijkt uit onderzoek van online vergelijker Pricewise onder 1.000 Nederlanders, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

Voor tachtig procent van de ondervraagden komt de verhoging niet als verrassing. Voor hen wordt de zorgpremie elk jaar hoger. Met name voor de 50-plussers, die vaak aanvullend verzekerd zijn, is dit het geval.  

Nieuwe premies uiterlijk 12 november bekend

Eerder kondigde DSW als eerste zorgverzekeraar de zorgpremie voor komend jaar aan. In 2023 stijgt de zorgverzekeraar met 117 euro per jaar, dat is 9,75 euro per maand. In 2022 was de verhoging voor het hele jaar ‘slechts’ 39 euro. Hans de Kok, directeur van Pricewise, snapt de zorgen over de stijgende zorgpremie. ‘Die zorgpremie blijft hoe dan ook een aanslag op je maanduitgaven. Zeker als je daar de huidige energierekening bij optelt.’ Jaarlijks is DSW de eerste die de nieuwe zorgpremie bekend maakt. ‘Meestal volgen andere zorgverzekeraars pas veel later, net voor of zelf op de deadline van 12 november’, aldus De Kok.