Storing Mijn Belastingdienst houdt aan: 'Oorzaak onbekend'

belastingdienst.png

'Door een ernstige technische storing kunt u problemen ondervinden op Mijn Belastingdienst', staat op de statuspagina van de site van de Belastingdienst te lezen. De storing houdt aan sinds maandag 1 maart, de eerste dag waarop je je belastingaangifte over 2020 online kon invullen. De oorzaak is onbekend, weet technologiesite Tweakers.

De belastingdienst kent de oorzaak van de storing van Mijn Belastingdienst niet. Dat bevestigde een woordvoerder van de dienst tegenover Tweakers. Hij sloot wel uit dat het gaat om een overbelasting van de servers, aangezien een minderheid zijn belastingaangifte op een weekdag doet. Ook zou er geen sprake zijn van een ddos-aanval.

Update

Update: Storing verholpen

De storing bij de Belastingdienst is inmiddels opgelost. 

Beperkt aantal logins

Ondanks de storing, kun je wel je aangifte voor 2020 doen. Maar zolang de storing duurt, wordt een limiet ingesteld op het aantal logins op de site. Als het druk is en je niet kunt inloggen, krijg je het advies om op een later moment je belastingaangifte te doen. Door de beperking wil de Belastingdienst de digitale omgeving stabiel houden. 

Hinder

Er wordt hard gewerkt aan een oplossing, stelt de dienst. Bij eerdere tests zijn de problemen die zich nu voordoen niet opgedoken. Naast je belastingaangifte, kun je ook hinder ondervinden bij andere onderdelen van de site, zoals je rekeningnummer wijzigen, uitstel van je aangifte aanvragen of een erfbelasting aangeven.

De aangifte-app lijkt wel zonder problemen te werken.

Termijn verlengd

De Belastingdienst verlengt de termijn om belastingaangifte te doen over 2020 met een week vanwege de technische storing. De inlevertermijn loopt nu tot 8 mei, in plaats van tot 1 mei.

Over je belastingaangifte

Door de crisis zijn er voor veel mensen grote veranderingen geweest in 2020. De Belastingdienst waarschuwt daarom dat een extra check van de vooraf ingevulde gegevens noodzakelijk is. Wat moet je nog weten, en welke documenten heb je nodig? Je leest het in dit toegewijde artikel:

Wat moet je weten over de belastingaangifte van 2020?

Bron: Belastingdienst / Tweakers