background branding

Supermarkt stunt weer met 'verbannen varkensvlees'

varkensvlees.jpg

Supermarkten hebben hun belofte om industrievarkens uit de vleesschapen te verbannen massaal gebroken. In het afgelopen kwartaal werd volop gestunt met dit 'verbannen vlees', meldt Wakker Dier woensdag.

Volgens de dierenwelzijnsorganisatie was in het derde kwartaal van dit jaar liefst 43 procent van de folderaanbiedingen voor varkensvlees een industrievarken. Dat zijn varkens die hun leven lang binnen zitten in een kaal hok.

Belofte gaat overboord

Wakker Dier wijst erop dat varkenshaas met een ster moeilijk te krijgen is, omdat één varken maar twee varkenshaasjes oplevert. 'Supermarkten weten dat er te weinig voorraad is van varkenshaas met ster om mee te stunten. Maar in plaats van te stoppen met stunten, gooien ze hun belofte overboord en kiloknallen ze er op los met industrievarken', aldus de organisatie.

Alle supermarkten beloofden in 2013 het gangbare varkensvlees te vervangen door 'het varken van morgen': varkensvlees met 1 Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. Toch staat er nog heel vaak varkensvlees zonder keurmerk in de folders.

Bron: ANP