T-Mobile moet 'gratis' mobieltje terugbetalen

t-mobile-gratis-mobieltje-05-05-2018-780.jpg

T-Mobile moet een klant de kosten voor een zogenoemde 'gratis' mobiele telefoon volledig terugbetalen. Dat heeft een rechtbank in Den Haag besloten in een zaak die was aangespannen door de claimorganisatie ConsumentenClaim. Het gaat om de nieuwprijs van het toestel, de ten onrechte geïncasseerde termijnen en de wettelijke rente. In totaal is dat een bedrag van ongeveer 1100 euro.

De Hoge Raad oordeelde twee jaar geleden dat aanbieders van telefoniediensten jarenlang de wet overtraden door te werken met all-in-prijzen, waarbij het toestel 'gratis' werd aangeboden. Het vonnis van de kantonrechter is volgens ConsumentenClaim in lijn met de uitspraak van de Hoge Raad

Volgens de kantonrechter was sprake van koop op afbetaling en werd een krediet versterkt. Doordat T-Mobile de klant liet doorbetalen nadat het krediet al was afgelost, betaalde de klant veel te veel.

Wat betekent dit nieuws voor jou, als je ook een all-in-abonnement met 'gratis' telefoon hebt gehad? Na de uitzending van 7 mei gaat Radar in gesprek met ConsumentenClaim. Je kunt de livestream na de uitzending bekijken via deze link, en je kunt daar ook alvast je vragen insturen!

Bekijk ook de uitzending die Radar in 2016 maakte over dit onderwerp:Gratis mobieltje bij een all-in-abonnement

En het vervolg in 2017:'Gratis' mobieltje? Vodafone-klant krijgt geld terug

Bron: ANP