background branding

Test alarmsysteem NL-Alert

Het alarmsysteem voor grote noodtoestanden, NL-Alert, wordt maandag voor de derde keer getest. Rond 12.00 uur wordt landelijk een controlebericht verstuurd.

Aan de hand van het verstuurde testbericht kun je zien of je telefoon goed is ingesteld om het bericht van de overheid te ontvangen. In het bericht van maandag staat dat het om een controle gaat en dat mensen niets hoeven doen.30 meldingen sinds eind 2012

Bij de vorige controle op 4 november ontvingen 3,9 miljoen Nederlanders het NL-Alert. Waarschuwingen van NL-Alert worden verstuurd aan alle geschikte gsm's rond een noodsituatie. In de berichten kunnen mensen lezen wat er in hun omgeving aan de hand is en wat ze moeten doen. Sinds de introductie eind 2012 is NL-Alert 30 keer ingezet, bijvoorbeeld bij grote branden, noodweer en het onschadelijk maken van een opgegraven bom.

Om 12.00 uur is maandag ook weer het luchtalarm te horen. Dat ging in mei niet af, omdat de eerste maandag van de maand op Bevrijdingsdag viel.Aanmelden

Wil je zelf berichten op je telefoon ontvangen? Via de website van NL-Alert kun je je je telefoon, afhankelijk van je provider, instellen voor alerts.

Bron: ANP

Meer over