Thuisbezorgd en Deliveroo leveren bestellingen 'contactloos'

ThuisBezorgd.nl_16.03.2020.jpg

Thuisbezorgd.nl blijft voorlopig maaltijden bezorgen. Dat heeft de populaire maaltijdbestelwebsite zondag laten weten. Het bedrijf acht het niet aannemelijk dat Thuisbezorgd.nl ook na de aangescherpte maatregelen wordt gesloten. Alle 23 dochterondernemingen zijn nog altijd actief, bijvoorbeeld ook die in Italië, aldus het bedrijf.

Thuisbezorgd.nl kondigde afgelopen vrijdag al aan dat bezorgers met het oog op het coronavirus maaltijden voortaan 'contactloos' bij mensen thuis afleveren. De bezorger zal dan aanbellen bij de klant en vervolgens een tas met daarin iemands pizza, sushi of een ander gerecht bij de deur neerzetten.

Het bedrijf zegt maandag meer maatregelen bekend te maken 'om de zeer zwaar geraakte restaurantsector te ondersteunen'.

Deliveroo bezorgt ook contactloos

Restaurants mogen ook via Deliveroo nog eten laten bezorgen. Ook dit bedrijf doet de bezorging 'contactloos' en zet de bezorging voor de deur.

Deliveroo zegt ook een speciaal fonds voor de bezorgers op te zetten. 'Onze bezorgers staan centraal binnen ons bedrijf. We willen er dan ook voor zorgen dat ze niet hoeven te werken als ze ziek zijn. Daarom hebben we een fonds opgericht, waarmee we bezorgers die regelmatig voor Deliveroo werken en die besmet zijn geraakt en/of in quarantaine zitten financieel kunnen ondersteunen'.

Bron: ANP