background branding

Toiletteren in een winkel? Bijna een op twee mensen wordt geweigerd

beter-openbaar-toilet-120218882_s.jpg

Bijna de helft van de mensen wordt geweigerd als ze een winkel naar het toilet willen, laat Peil.nl weten. Gemiddeld gaan klanten drie kwartier eerder naar huis als ze tijdens het winkelen geen toilet vinden. Soms is wildplassen zelfs de laatste oplossing, meldt het AD.

De Toiletalliantie, een samenwerkingsverband van patiëntenorganisaties, ouderenbonden en de Fietsersbond, stelt dit op op Nationale Plasdag aan de kaak. De Nationale Plasdag is 17 september. 

Omzetverlies voor winkelstraat

Ivo Thonon van de Maag Lever Darm Stichting vertelt: ‘Uit Brits onderzoek blijkt dat een afname van 1 procent in shoptijd leidt tot een omzetverlies van 1,2 procent. Als mensen drie kwartier eerder naar huis gaan, levert dat 4 procent omzetverlies op voor de hele winkelstraat.’

Openbaar toilet heeft positief gevolg

De Toiletalliantie wil meer openbare toiletten. Het Britse onderzoek laat zien dat als mensen wel gebruik kunnen maken van een schoon toilet in de winkel, dat bijna altijd een positief vervolg krijgt: ze komen bijvoorbeeld terug naar de winkel, zijn eerder bereid om iets te kopen of raden de winkel aan bij vrienden of familie. Dit geldt voor 85 procent van de respondenten.

Bron: AD