Top 5: Veelbekeken op Facebook in 2017

livestream-wifi-top-5-facebook-780.jpg

Giftige eieren en besmette apps: onderwerpen die dit jaar in het nieuws waren en waarover jij vragen kon stellen tijdens een livegesprek op Facebook. Welke livegesprekken werden veel bekeken? Radar zet ze voor je op een rij!

Veelbekeken livegesprekken op Facebook in 2017:1. Malware in Android-apps: wat moet je weten?

In november werd bekend dat duizenden Nederlanders besmette apps hebben gedownload in de Play Store van Google. De gebruikers dachten dat ze een nieuws-app of opschoon-app hadden geïnstalleerd. Cybercriminelen konden zo inloggegevens voor internetbankieren buitmaken.

Heb jij een Android-toestel? Dan is het verstandig alert te zijn bij het downloaden van toepassingen. Let bijvoorbeeld goed op de permissies die je zo'n app geeft als je 'm downloadt. Is het logisch dat een app bepaalde toestemmingen krijgt? 'In de Play Store kun je vaak een lijstje vinden met machtigingen die zo'n toepassing krijgt als je 'm installeert. Je komt dan bijvoorbeeld te weten of de app bestanden mag downloaden, sms-berichten mag versturen, je contactpersonenlijst mag inzien.' Meer tips? Klik hier.

2. Besmette eieren: in gesprek met de NVWA


2. Besmette eieren: in gesprek met de NVWA

Veel ophef deze zomer: de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwde voor fipronil in eieren. Op 6 december dit jaar werd bekend dat er nog steeds fipronil in eieren is aangetroffen.

Radar ging in augustus met de autoriteit in gesprek: hoe weet je of je ei giftig is, en kun je producten waar eieren in verwerkt zitten gewoon eten?3. Bacteriofagen: in gesprek met internist Ard Struijs

Door het vele gebruik van antibiotica raken steeds meer bacteriën resistent voor antibiotica. Bacteriofagen kunnen een alternatief zijn voor antibiotica.In een uitzending van het AVROTROS-programma Dokters van Morgen (24-10-2017) dook Antoinette verder in deze therapie. En Radar besteedde er op 30 oktober aandacht aan. Na die uitzending konden kijkers vragen stellen tijdens een livegesprek met internist Ard Struijs. Werken fagen ook tegen de E. colibacterie? En hoe zit dat met de ziekte van Lyme?4. Internetten met een VPN-verbinding

Je kunt je internetverbinding beveiligen met een Virtueel Privaat Netwerk (VPN). Zo kun je surfen op het web zonder dat cybercriminelen kunnen achterhalen welke sites je hebt bezocht en welke wachtwoorden je invoert.

Er bestaan veel verschillende soorten VPN-apps. Hoe weet je welke betrouwbaar zijn? En ben je met een VPN helemaal anoniem? Radar sprak maandag 27 november na de uitzending over dit onderwerp met expert en ethisch hacker Wouter Slotboom.5. Snellere wifi? Gebruik deze 11 tips!

Hoe zorg je er echter voor dat je draadloze internetverbinding optimaal presteert? Mischa Blok van Radar Radio spreekt na de uitzending over dit onderwerp (16-09-2017) door met expert Wout Funnekotter. Alvast een tip: Zet het modem in de woonkamer waar het signaal vrij kan uitzenden!