Tv-uitzending 11-11-2019

In Nederland hebben steeds meer mensen last van ratten. Gif is een oplossing, maar heeft een heleboel nadelen. Wat moet er gebeuren? En: je bent afhankelijk van speciaal taxivervoer, maar de taxi is volledig onbetrouwbaar. Dat moet toch anders kunnen?

Overlast door ratten

Het is uitgebreid in het nieuws dat het aantal ratten in Nederland in opkomst is, met alle overlast van dien. De dieren worden met gif bestreden, alleen zijn de ratten niet de enigen die het gif tot zich nemen. Ook huisdieren eten het en worden er goed ziek van. Hoe kun je de ratten dan bestrijden? Wat doen de gemeenten aan het probleem? Bovendien mag gif vanaf 2023 niet meer buitenshuis gebruikt worden. Radar zet alles op een rij.

Lang wachten op speciaal taxivervoer

Je zit in een rolstoel en bent daarom afhankelijk van speciaal taxivervoer. Alleen is de taxi nooit, maar dan ook echt nooit op tijd. Soms moet je wel drie uur wachten. Je hebt ondertussen maar geaccepteerd dat je nooit meer ergens op tijd bent. Normaal is dat natuurlijk niet. Hoe kan het dat de taxi’s steeds te laat zijn? En lost het bedrijf de problemen op?