Tv-uitzending 24-10-2022

Stephan zocht naar een goede investering, maar raakte tonnen kwijt aan cryptofraudeurs. Radar onderzoekt welke illegale cryptopartijen in Nederland actief zijn. Fons onderzoekt een verboden erectiemiddel dat populair is onder jongeren: Kamagra. Is het gevaarlijk? En energiemaatschappijen verlagen de prijs voor zonne-energie die ze afnemen van consumenten, terwijl de energieprijzen voor consumenten extreem hoog zijn. 

Tonnen kwijt door cryptofraudeurs

Je gaat op zoek naar een investeringsmogelijkheid, omdat je vermogen op de bank niets opbrengt. Maar in plaats van dat je spaargeld via betrouwbare adviseurs wordt belegd, is het terecht gekomen in de handen van cryptofraudeurs. Het overkwam Stephan, die hierdoor tonnen kwijtraakte. In Radar ontrafelen we het draaiboek waarmee deze oplichters te werk gaan. En duiken we in de partijen die deze vorm van oplichting faciliteren. Welke partijen zijn illegaal actief op de Nederlandse markt? En welke rol speelt De Nederlandsche Bank? 

Verboden erectiemiddel Kamagra populair onder jongeren | Radar Checkt!

Radar hoort dat een groeiende groep jongeren Kamagra gebruikt: een erectiemiddel dat in Nederland verboden is, maar via websites makkelijk besteld is. Het gebruik ervan is vooral populair na inname van alcohol en drugs, waardoor het lichaam het wel eens laat afweten. Waarom is het middel illegaal, wat is de werkzame stof, wat gebeurt er in het lichaam en is Kamagra gevaarlijk? 

Salderen: hoe de energiemarkt de regels naar zijn eigen hand zet

Afgelopen zomer maakten enkele energiemaatschappijen bekend dat ze veel minder gaan betalen voor de stroom die zij afnemen van consumenten, opgewekt met bijvoorbeeld zonnepanelen. In tijden van torenhoge energieprijzen krijgen huishoudens een schijntje voor hun zelf opgewekte stroom. En dat is nog niet alles. Er zijn energiemaatschappijen die hebben besloten niet meer op jaarbasis, maar maandelijks te salderen. Dan profiteer je in de wintermaanden niet meer van de stroom die je hebt opgewekt in de zomermaanden. Gevolg? Een hoge energierekening in de winter. Mag dit zomaar? Radar duikt er in.