Uitzending 21-04-2008

Met de 'nieuwe' kinderopvangwet kunnen opa en oma een vergoeding krijgen voor het passen op de kleinkinderen. Tenminste, als ze ingeschreven staan bij een gastouderbureau.Deze bureaus vragen bedragen tot wel 130 euro per maand per kind. Maar doen ze hier dan ook wat voor? Of is het voor de bureaus een kwestie van snel geld verdienen? Stichting Verliespolis gaat rechtszaken beginnen tegen Nationale Nederlanden en Fortis. Deze maatschappijen verkochten beleggingsverzekeringen waarmee hoge rendementen werden voorgespiegeld. Eerder startte Stichting Woekerpolis ook al een juridische procedure. Waarom kiezen deze stichtingen voor langdurige rechtszaken? En wat kunnen gedupeerden nu verwachten? De stichtingen geven maandag in Radar tekst en uitleg.

Met de 'nieuwe' kinderopvangwet kunnen opa en oma een vergoeding krijgen voor het passen op de kleinkinderen. Tenminste, als ze ingeschreven staan bij een gastouderbureau.Deze bureaus vragen bedragen tot wel 130 euro per maand per kind. Maar doen ze hier dan ook wat voor? Of is het voor de bureaus een kwestie van snel geld verdienen? 

Stichting Verliespolis gaat rechtszaken beginnen tegen Nationale Nederlanden en Fortis. Deze maatschappijen verkochten beleggingsverzekeringen waarmee hoge rendementen werden voorgespiegeld. Eerder startte Stichting Woekerpolis ook al een juridische procedure. Waarom kiezen deze stichtingen voor langdurige rechtszaken? En wat kunnen gedupeerden nu verwachten? De stichtingen geven maandag in Radar tekst en uitleg.