background branding

Vakantie in eigen land? Wij delen de leukste uitjes met je!

uitjes site.jpg

Hoewel we dachten dit jaar weer massaal op zomervakantie naar het buitenland te kunnen, is de realiteit voor veel mensen toch anders. Omdat een groot deel van de Nederlanders in eigen land op vakantie gaat, vroegen we via onze Instagrampagina naar jullie beste tips voor uitstapjes in Nederland.

En uitjes in Nederland zijn er genoeg! We namen al jullie inzendingen door en hebben de populairste uitgekozen en onderverdeeld in verschillende types.

Uitjes op het water

Heb jij wel zin om tijdens de warme zomerdagen het water in te duiken? In ons waterland valt genoeg te beleven:

 • Kanoën of suppen op de grachten in Utrecht of op de Dommel Kanoën is zeker niet alleen mogelijk op de Franse rivieren, maar kan ook op ons eigen water. Zo kun je de stad Utrecht vanuit een ander perspectief bekijken in de kano of op een sup. Daarnaast werd ook een kanotour op de Dommel aanbevolen; een rivier die ruwweg vanaf ‘s Hertogenbosch tot aan de Belgische grens loopt. Voor als je liever buiten de stad op avontuur gaat.
 • Bootje huren in de Biesbosch De Biesbosch is een prachtig groot natuurgebied dat rondom de grens van Noord-Brabant en Zuid-Holland ligt. Ook in dit gebied is van alles te ondernemen. Zo werd aanbevolen om hier een bootje te huren en de verschillende strandjes in de Biesbosch op te zoeken waar je heerlijk kunt vertoeven. Naast het huren van een bootje kun je hier bovendien ook zeilen, een rondvaart nemen, of, natuurlijk, kanoën.
 • Surfles nemen aan het strand Surfen in Nederland? Jazeker! Ook in Nederland zijn zo nu en dan golven te vinden aan de kust en zeker op de Nederlandse golven kun je goed leren surfen. Zin in nog meer actie? Dan is kitesurfen op de wind ook altijd nog een optie!

Mooie bezienswaardigheden

 • Ballonfestivals bezoeken Een leuke tip die binnenkwam op onze Instagrampagina is om eens een ballonfestival te bezoeken. In de zomermaanden vinden er altijd meerdere plaats, waarbij je het opstijgen kunt meemaken en er soms hele lasershows georganiseerd worden, wanneer de ballonnen in het donker terugkomen. 
 • Openluchtmusea door heel Nederland Vergeet het Museumplein in Amsterdam! In de zomer is het tijd om een van de vele openluchtmusea te bezoeken die Nederland rijk is. Zo kun je onder andere het verleden induiken bij het openluchtmuseum in Arnhem of meer te weten over Afrika in het Afrikamuseum bij Nijmegen.
 • Hunebedden spotten in Drenthe Iets wat je wellicht al eens hebt gedaan toen je nog erg jong was, maar wat zeker niet minder leuk is op latere leeftijd: hunebedden spotten. Door Drenthe heen zijn allerlei hunebedden te ontdekken en je kunt zelfs de Hunebed Highway afrijden die door Drenthe en ook een stukje door Overijssel loopt. Hier ben je wel even zoet mee!
 • Bezoek botanische, bloemen- en vlindertuinen Bovendien kregen we allerlei tips binnen over verschillende vlindertuinen, bloementuinen of botanische tuinen. Ook dit uitje kon dus niet ontbreken in de lijst. Waan je in een tropische jungle in de botanische tuinen, waar in de hitte allerlei planten groeien die je normaliter alleen op een verre reis zou tegenkomen.

Activiteiten voor sportievelingen

 • Nachtwandeling op Ameland Waar voel je je nu meer op vakantie dan op een eiland? Natuurlijk werd dus ook een van de waddeneilanden getipt, maar wel met een spannende activiteit. Op Ameland kun je namelijk op avontuur en maak je midden in de nacht een bos-, strand- en vuurtorentocht door het donker.
 • Rondje fietsen om het IJsselmeer Van een echte fanatiekeling kwam de tip binnen om een rondje om het IJsselmeer te fietsen. We hebben het even voor je opgezocht, en de kortste route om dit te doen betreft zo’n driehonderd kilometer. Als het aan ons ligt, maak je hier dus meteen een gezellig weekendje weg van!
 • Wandeling op de Veluwe Wellicht voor velen niet onbekend, maar toch zijn we blij dat ook deze tip is binnengekomen. Want de Veluwe is natuurlijk altijd een succes. En gelukkig is dit nationaal park zo groot, dat de kans kleiner is dat je op een hoopje met een boel andere mensen belandt. Trek je even helemaal terug in de natuur en geniet van die lange wandeling.

Uitstapjes voor de echte voedselliefhebbers

 • Foodfestival Ook deze zomer zullen er door heel Nederland weer verschillende foodfestivals georganiseerd worden. De perfecte plek om allerlei kleine hapjes te proeven van nieuwe keukens en dit te combineren met live muziek. Een lekker drankje in je ene hand en lekker eten in de ander, wat wil je nog meer?
 • Oesters plukken in Zeeland Een activiteit die mede dankzij corona steeds populairder is geworden, is toch wel het zelf plukken en eten van oesters in Zeeland. Op de Zeeuwse stranden, maar overigens ook op enkele waddeneilanden, zijn verschillende plekken waar je dit kunt doen. Vis een oester tussen de stenen uit een laagje zeewater vandaan en eet ‘m meteen op! Veel verser dan dit wordt het niet.
 • Pannenkoekenboot Door het hele land zijn verschillende boten te vinden die naast een rondvaart ook het eten van (een onbeperkte hoeveelheid) pannenkoeken aanbieden. Niet zo’n fan van eten op het water? Dan is een pannenkoekenhuis natuurlijk ook altijd een heerlijk nostalgisch uitstapje!

Met deze uitstapjes op zak wordt jouw vakantie in Nederland er ook een om nooit te vergeten!