background branding

Vakantiegangers wachten op testuitslag, wat kun je doen?

13072021reizen.jpg

Duizenden vakantiegangers wachten nog altijd op de uitslag van hun coronatest en meerdere reizigers hebben hun vlucht al gemist. Dat komt doordat het grote testbedrijf Lead Healthcare de explosieve groei aan testen niet aankan, meldt RTL Nieuws. Het bedrijf stopt tijdelijk met testen voor vakantiegangers.

Lead Healthcare heeft meer dan honderd testlocaties verspreid over het land. De laboratoria kunnen de uitslagen niet op tijd verwerken, zegt directeur David van Hartskamp. Daarom gaan de teststraten voorlopig dicht. Mensen die al een afspraak hebben mogen nog langskomen, maar nieuwe afspraken worden niet ingepland. 'We moeten eerst orde op zaken stellen', aldus Van Hartskamp.

'Genoeg capaciteit'

Volgens een woordvoerder van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, die verantwoordelijk is voor de vakantietesten, is er alsnog genoeg capaciteit. 'Lead Healthcare is één van de aanbieders waar mensen die op reis gaan een afspraak kunnen maken voor een gratis test. Voor mensen die nog op reis gaan is er genoeg capaciteit bij een andere aanbieder. Zij kunnen een afspraak maken op testenvoorjereis.nl of via de GGD. Het is belangrijk om goed het reisadvies te lezen zodat duidelijk is welk type test je nodig hebt voor je vakantiebestemming.' 

Testen voor je reis, wat moet je doen?

Het is dus belangrijk om het reisadvies van het land waar je naartoe gaat in de gaten te houden. Voor elke vakantiebestemming geldt namelijk een ander advies en dit is ook nog eens veranderlijk. Check bij dit reisadvies ook de volgende dingen: 

  • Of je inderdaad een test nodig hebt voor het land waar je naartoe gaat 
  • Welke test dit precies moet zijn 
  • Hoe oud de test maximaal mag zijn op het moment dat je het land in gaat 
  • Vanaf welke leeftijd de test verplicht is 

Let op! De adviezen kunnen zomaar veranderen, houdt de adviezen dus tot vlak voor je op reis gaat in de gaten.