background branding

Van Lanschot stelt 3 miljoen euro beschikbaar voor te veel betaalde rente, krijg jij ook geld terug?

28012021 Van Lanschot Kempen.jpeg

Van Lanschot Kempen gaat klanten en voormalige klanten compenseren die een consumptief doorlopend krediet hadden. De bank liet de rente niet altijd meedalen met de marktrente waardoor een deel van de klanten te veel heeft betaald. Voor de compensatie zet de bank 3 miljoen euro opzij.

Van Lanschot Kempen onderzocht de situatie rond de leningen na eerdere uitspraken van geschilleninstituut Kifid. Dat oordeelde in een aantal zaken bij andere banken en verzekeraars dat klanten wel mochten verwachten dat de marktrente zou worden gevolgd, tenzij de instelling nadrukkelijk anders had vermeld.

Beperkt aantal klanten

Van Lanschot Kempen geeft aan dat het maar een beperkt aantal klanten heeft die een consumptief krediet had. De bank stelt zich als vermogensbeheerder vooral op de groei van het vermogen van haar klanten te richten.

Andere banken

In vergelijking met andere banken is Van Lanschot Kempen dan ook weinig kwijt aan de compensatie. Zo zette ING 180 miljoen euro opzij met dat doel en ABN AMRO 310 miljoen euro. Ook bij bijvoorbeeld verzekeraar NN, Rabobank, SNS en Regio Bank krijgen klanten te veel betaalde rente terug.

Bron: ANP