'Vanaf 2014 mag elektronica altijd aan in vliegtuig'

Reizigers mogen volgend jaar waarschijnlijk elektronische apparaten gebruiken tijdens het taxiën, opstijgen en landen. Dit geldt voor passagiers van Amerikaanse vliegtuigen. Mochten er soepele regels komen, dan zullen andere landen waarschijnlijk snel volgen. Dit schrijft Tweakers.net.

De Amerikaanse luchtvaartdienst FAA werkt aan soepelere regels rondom het gebruik van elektrische apparaten in vliegtuigen. Als er nieuwe regels komen, is het tijdens het taxiën, opstijgen en landen toegestaan om bijvoorbeeld video's te kijken of naar muziek te luisteren. Acties waar een draadloze verbinding voor nodig is zoals bellen en sms'en, blijven waarschijnlijk verboden.

Nu is het nog zo dat voor het opstijgen en landen elektronica uitgeschakeld moeten worden. De devices zouden signalen uitzenden die apparatuur in de cockpit zouden storen, maar hier blijkt geen bewijs voor te zijn. Een ander argument waarom het tot nu toe verboden is elektronica te gebruiken tijdens het landen, is dat bij een harde landing het toestel uit iemand zijn handen kan schieten en zo medereizigers kan verwonden.

Er gaan al langere tijd geruchten over flexibelere regels voor elektronische apparaten tijdens het opstijgen en landen. 

Overigens houden niet alle reizigers zich aan de huidige regels. Vooral tijdens het taxiën worden smartphones en tablets veel gebruikt.

Bron: Tweakers.net