Vanaf november alleen met vaccinatiebewijs vliegen naar de VS

Vaccinatiebewijs-VS.jpg

Vanaf 8 november moeten mensen die met het vliegtuig naar de Verenigde Staten reizen en die geen Amerikaans staatsburger zijn of een permanente verblijfsvergunning hebben, volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Ook moeten ze een negatieve coronatest overleggen.

In de nieuwe regels van het Witte Huis staan enkele uitzonderingen op de vaccinatieplicht. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die vanwege medische redenen niet ingeënt kunnen worden en minderjarigen. Zij moeten eveneens getest worden op het coronavirus, tenzij ze jonger zijn dan 2 jaar. Dat moet in de meeste gevallen in de 24 uur voor vertrek gebeuren. Voor gevaccineerden en kinderen die met gevaccineerden reizen geldt dat de test drie dagen oud mag zijn.

Luchtvaartmaatschappijen moeten zorgen voor het naleven van de regels

Luchtvaartmaatschappijen moeten ervoor zorgen dat de nieuwe regels worden nageleefd. Zij moeten onder meer kijken of reizigers voldoen aan de eisen van vaccinatie. Iemand geldt als volledig gevaccineerd als de laatste dosis van het vaccin minstens twee weken voor de reisdatum is ontvangen.

Bron: ANP