Vast aan duur abonnement van SlimFruit: Wat te doen?

slimfruit_site_780.jpg

Als je via SlimFruit een proefpakketje bestelt, kun je vast komen te zitten aan een duur abonnement. Hoe zit dat precies, en kun je er vanaf komen? Radar zocht het uit.

SlimFruit is een online bedrijf (slimfruit.online) dat proefpakketten aanbiedt. Deze proefpakketten bestaan uit afslankcapsules waardoor je snel overtollig lichaamsvet zou verliezen. Als je je aanmeldt voor deze service dan krijg je een gratis pakket thuis gestuurd.

Verzend- en abonnementskosten

Nou ja, gratis? Anita Spieker bestelde ook zo’n proefpakket. 'Ik dacht: dat is makkelijk afvallen, met een pil per dag. Ik bestelde de capsules en dat ging een week goed, tot ik erachter kwam dat ik juist een kilo was aangekomen. Ik heb toen meteen opgezegd. Toen was het nog niet klaar, want SlimFruit wilde nog 68 euro van mijn rekening halen. Ik had het abonnement opgezegd, dus ik wilde ook niks meer betalen. Tot mijn verbazing kreeg ik, na de weigering, een mail van Nederlandse Incasso Centrale, met incassokosten van 108 euro. Ik heb het abonnement stopgezet en ook geen andere pakketjes ontvangen, het is schandalig dat ik daarvoor moet betalen.'

Moeilijk bereikbaar

'SlimFruit proberen te bellen is een onmogelijke zaak' vertelt Anita. 'Er zijn vijftien wachtenden, en als je daar doorheen bent wordt de haak erop gegooid.'

Als het je al lukt om het abonnement stop te zetten, kan het zijn dat je alsnog rekeningen krijgt. Gedupeerden besluiten vaak om deze toch te betalen, omdat ze niet goed weten wat hun rechten zijn.

Bedrijven moeten duidelijk vermelden dat je na een proefpakket vastzit aan een abonnement. Op de site moet ook staan hoeveel je betaalt voor het proefpakket en de vervolgzendingen. SlimFruit vermeldt deze kosten wel in de kleine lettertjes op hun website, waardoor ze niet illegaal bezig zijn. Het bedrijf benadert consumenten echter vaak via Facebook of via andere websites en daar staan deze kleine lettertjes niet, waardoor veel mensen om de tuin geleid worden.

Wat kan ik doen als ik me toch heb aangemeld?

Als je je voor een proefpakket van SlimFruit hebt aangemeld (of voor een ander product) en je ontvangt vervolgzendingen kun je hier lezen wat je het beste kunt doen.

Bron afbeelding: website Slimfruit