Veel kinderstoeltjes onveilig

Kinderstoeltjes die in Nederland verkocht worden blijken vaak onveilig te zijn. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzocht 24 stoelen waarvan er maar liefst tien niet aan de veiligheidseisen voldoen.

De redenen hiervoor lopen uiteen. Bij sommige stoelen ontbreekt het slechts aan verplichte waarschuwingen. In een aantal gevallen blijken de problemen veel groter te zijn. Het NVWA-rapport is hier in te zien.

Zo zijn sommige stoelen niet stabiel en kunnen er bij andere stoelen kindervingertjes bekneld raken. Merken waarvan bepaalde kinderstoeltjes niet goed uit de test komen zijn Rens, Prénatal en Yaris.Op de website van de NVWA vind je meer informatie over het onderzoek.

Forumreacties

1
  • Door Radar

10 van de 24 door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzochte kinderstoeltjes voldoen niet aan de veiligheidseisen. Dit maakte de organisatie in de uitzending van Radar, 30 november 2015, bekend. Lees meer: http://www.radartv.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/30-11-2015/veel-kinderstoeltjes-onveilig/