Veilig rijden met Rij Veilig-app

smartphone_gebruik_verkeer_auto_628.jpg

Veilig rijden zonder afgeleid te worden door je smartphone. Dat kan nu met de Rij Veilig-app, die verzekeraar a.s.r introduceert.

De app blokkeert de smartphone als er sneller dan 15 km per uur wordt gereden. Het apparaat meet met behulp van een gps-functie de snelheid van het voertuig. Ook brommerrijders en fietsers kunnen de app gebruiken.

Auto-ongelukken door telefoongebruik

De helft van alle Nederlanders heeft volgens a.s.r een smartphone. Die wordt vaak gebruikt om ook achter het stuur binnenkomende berichten te lezen. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties op de weg. Onderzoek wijst volgens de verzekeraar uit dat bijna een kwart van de auto-ongelukken wordt veroorzaakt doordat de bestuurder afgeleid is, vaak door het bedienen van een telefoon.Lees in dit artikel 14 tips over zuinig rijden

Afleiding wordt geblokkeerd

De gratis app is vanaf woensdag beschikbaar voor Android-gebruikers. De app schakelt zichzelf automatisch in als de snelheid boven de 15 kilometer per uur komt. Afleidende sociale media, sms, internet en handheld bellen worden dan geblokkeerd. Er kan nog wel handsfree worden gebeld. Ook de navigatie blijft beschikbaar.

Bron: ANP