background branding

V&D is failliet

v_en_d_800.jpg

Warenhuisketen V&D is failliet verklaard. De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag op de laatste dag van het jaar het faillissement uitgesproken, zo maakten de bewindvoerders van het bedrijf bekend.

V&D vroeg en kreeg vorige week al uitstel van betaling, nadat eigenaar Sun Capital de stekker uit het bedrijf had getrokken. De warenhuisketen kampte al langer met financiële problemen. Eerder dit jaar werd nog een reddingsplan in werking gezet. Een fikse reorganisatie, een huurverlaging en een nieuwe kapitaalinjectie moesten de warenhuisketen weer op de rails helpen. Maar zover kwam het niet.

Volgens de bewindvoerders, die door het faillissement nu zijn benoemd tot curator van V&D, vergroot het faillissement de kans op een doorstart van het bedrijf. In de komende weken moet blijken of met geïnteresseerde partijen inderdaad een overeenkomst valt te sluiten.

Details over dit proces werden donderdag niet gemeld. De curatoren en V&D waren donderdagmiddag niet direct bereikbaar voor commentaar.

De komende tijd blijven de warenhuizen, La Place-restaurants, het distributiecentrum en de hoofdkantoren van V&D open. Het loon van de 10.000 werknemers wordt daarbij, gedurende zes weken, betaald door het UWV.

De afgelopen dagen staakten leveranciers de bevoorrading van V&D. Omdat de magazijnen nog vol liggen, zal dit volgens het bedrijf echter niet snel tot lege schappen leiden in de winkels.

Bron: ANP