Versoepelingen gaan eerder in: 'Alle seinen staan op groen'

26052021versoepelingen.jpg

Het kabinet zet op 5 juni de volgende stap in het versoepelen van de coronamaatregelen. Welke maatregelen afgeschaald worden, besluit het kabinet vrijdag, zegt demissionair coronaminister Hugo de Jonge. Vrijdagavond om 19.00 uur geeft het kabinet daar dan verdere toelichting over op een persconferentie.

Eerder stond 9 juni op de planning voor de volgende fase van het zogeheten openingsplan. Volgens het plan kunnen mensen na de derde stap weer maximaal vier bezoekers thuis ontvangen en kan de horeca ook binnen weer gasten bedienen. Hier vallen ook cafés en kroegen onder, de zogeheten 'natte horeca'. Eerder zou alleen horeca opengaan voor uit eten, maar het kabinet wil af van het onderscheid tussen 'natte' en 'droge' horeca.

'Coronacijfers gaan de goede kant op'

Ook zouden culturele instellingen zoals musea de deuren weer kunnen openen. Of de volledige derde stap van het openingsplan op 5 juni al gezet kan worden, kon De Jonge woensdag niet zeggen. Wel zijn eerdere versoepelingen al mogelijk, omdat alle coronacijfers de goede kant op gaan. 'Alle seinen staan op groen.'

Bron: ANP