Versoepelingen voor reizen naar Engeland

041021 sneltest.jpg

Volledig gevaccineerde mensen die naar Engeland reizen hoeven geen snelle coronatest meer te doen voordat ze worden toegelaten. Wel blijft het verplicht op de tweede dag na aankomst een PCR-test te ondergaan bij een door de overheid aangewezen instantie. De kosten daarvan bedragen omgerekend doorgaans een kleine 60 euro.

Deze verplichting verdwijnt naar verwachting later in oktober, maar daarvoor komt wel een goedkopere sneltest in de plaats. Tegenstanders vrezen dat het land daardoor meer kans loopt risicovolle virusvarianten te importeren.

Ook de reisbranche profiteert

De meeste gevaccineerde reizigers hoeven sinds maandag niet meer in quarantaine. De versoepelingen in het inreisbeleid werden ruim twee weken geleden aangekondigd. Die zijn mogelijk omdat tientallen miljoenen Britten volledig zijn gevaccineerd. Ook de reisbranche kan ervan profiteren.

Reizigers die niet zijn gevaccineerd moeten zich voor vertrek laten testen en moeten tien dagen in quarantaine. Op dag twee en acht na aankomst moeten ze zich laten testen.

Schotland, Wales en Noord-Ierland beslissen zelfstandig over hun coronabeleid en hebben soms wat strengere regels.

Bron: ANP