Voertuigen met pech sneller geborgen tijdens hitte

autopech-in-de-hitte-gevarendriehoek-780.jpg

Vanwege de hitte gaat Rijkswaterstaat voertuigen met pech op de snelweg vlotter bergen. Ook bij kleine pechgevallen, zoals een lekke band, komen bergingsvoertuigen in actie en brengen ze automobilisten naar een veilige plek in de schaduw. De maatregel geldt tot en met donderdag en de berging is gratis.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers deze week voldoende koud drinken mee te nemen vanwege de hitte. In een file kan de temperatuur in voertuigen snel oplopen, zeker als er geen airco is. Vertraging door bijvoorbeeld een ongeval of pechgeval, die normaliter niet tot grote problemen leidt, kan bij het extreem warme weer heel onaangenaam zijn, aldus de dienst.

Meer automobilisten en fietsers met pech

Door de hitte hebben meer automobilisten en fietsers te kampen met pech. De Wegenwacht van de ANWB moet maandag aanzienlijk vaker te hulp schieten en dat blijft naar verwachting ook de komende dagen zo.

Problemen met accu's en koeling

Het gaat bij auto's vooral om problemen met accu's en de koeling. Verder zijn er veel lekke banden bij caravans en aanhangers die langere tijd hebben stilgestaan en in deze zomerse periode weer op de weg komen. Ook veel fietsers hebben bandenpech.

Ruim 4000 probleemgevallen

Op een normale maandag helpt de Wegenwacht volgens een woordvoerder van de ANWB zo'n 3000 weggebruikers. Maar deze dag komt dat aantal zeker boven de 4000 uit.

Bron: ANP